Nem kell ahhoz Indiába utazni, hogy tudjuk, ott a közlekedési kultúra egészen más, mint amihez mi, európaiak szoktunk. Az egyik leggyakoribb probléma a folyamatos dudálás, amiből most elegük lett a rendőröknek.

A dudálás Indiában egészen máshogy működik, mint nálunk. Ott sokszor egyszerű kommunikációra használják a hangjelzést az autósok és motorosok.

Vannak azonban szituációk, amikor valóban semmi értelme annak, hogy valaki rátenyerel a kormány közepére. Ilyen például, mikor a lámpánál várakoznak az emberek, ahol ráadásul még visszaszámláló is van, vagyis pontosan lehet tudni, mikor lesz zöld a lámpa.

Ebből lett elege a mumbai rendőrségnek, akik tökéletes apróságot találtak ki, hogy leszoktassák erről a rossz szokásról az autósokat.

A trükk lényege csupán annyi, hogy ha túl sokan dudálnak a piros lámpánál, és a decibelmérő átlép egy bizonyos szintet, a visszaszámláló visszaugrik az eredeti állapotára, vagyis plusz legalább másfél percet kell várniuk.

Egyelőre persze csak a kisfilm kedvéért vezették be a változást, de látva a reackiókat, könnyen lehet, tényleg ez lenne a legjobb és legegyszerűbb megoldás, hogy megtanítsák Indiában is az autósokat és motorosokat, felesleges mindig nyomni a dudát.