Hollandiában marihuána-termesztéshez használták a tolvajok a Porsche legújabb típusaiból pár kézmozdulattal eltávolítható fényszórókat, Oroszországban ennél sokkal prózaibb módon csinálnak pénzt a konstrukciós hibából a bűnözők.

Amióta híre ment, milyen könnyen el lehet távolítani a Porsche Panamera és Cayenne fényszórókat, Oroszországban is elharapóztak ezek a bűncselekmények. Annyi az eltérés, hogy jellemzően némi váltságdíj megfizetését követően a meglopott tulajdonosok visszakapják lámpáikat. A bevett módszer szerint valahol az autó közelében rejtik el a kilopott lámpákat, majd egy cetlit hagynak a szélvédőn. Az ott található utasítások alapján kell egy meghatározott Bitcoin összeget átutalni a bűnözőknek, akik ezt követően elárulják, hol találhatóak a fényszórók.

A tulajdonos olcsóbban megússza a dolgot, mintha kifizetné az új alkatrészek mintegy 1,5 millió Ft-os árát, vagy végigcsinálná a biztosítónál a kárbejelentéses macerát; utóbbi eltart legalább egy hétig, és addig nincs mivel közlekednie. De nem csak a Porsche-fényszórók vannak veszélyben, a VW Touaregből és az Audi Q7-ből is pillanatok alatt ki lehet kapni a lámpákat, és a BMW egyes típusai is veszélyeztetettek. Ezek után merjen nyugodtan aludni a tulajdonos.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!