Ázsiában nagy hagyományai vannak a autógyártók megszégyenítésének, az ügyfelek nem várják meg a bürokratikus döntési folyamatok végét, hanem a médiát összecsődítve igyekeznek igazukat bizonyítani. Most épp egy Jaguar XF tulajdonos vélte úgy Indiában, hogy a problémás autójánál még a csacsifogat is jobb választás lett volna, ezért a szerviz és az autómárka szolgáltatását becsmérlő feliratokat helyezett el autóján, felfogadott egy pásztort nyolc szamárral, és így mentek tiltakozni a márkakereskedésbe.

A 38 éves üzletember, Rahul Thackreym május 7-én vette át az új Jaguar XF-ét, amelyért 20 millió forintnak megfelelő rúpiát fizetett. Az első problémát az jelentette, hogy a fényszórók nem világítottak. Amikor visszavitte a kocsit az ahmedabadi Cargo Motors márkakereskedésbe, hogy lesznek szívesek megjavítani, azzal fogadták, hogy nincsenek lámpáik, nem tudnak rajta segíteni. Aztán miután ordítozni kezdett, hirtelen mégis meg tudták oldani a problémát a szerelők. Ezt követően az egyik lökhárító rögzítései adták meg magukat, amit 10 (!) nap alatt tudott csak megoldani a márkaszerviz – a fogyasztóvédelmi törvények szerint erre 48 órájuk lett volna. Ez a két esemény csak a jéghegy csúcsa az autóban csalódott tulajdonos szerint, aki fel se tudja sorolni a problémákat. Azt követőn döntött a sajtónyilvános, szamarakat is felvonultató tiltakozása mellett, hogy a szenvedéseit követő családtagjai ilyen irányú viccekkel cukkolták. Annyiból igazuk lett, hogy a felfogadott szamarak tették a dolgukat, ami ugye nem igazán mondható el az autóról.

A márkakereskedés nem kívánta kommentálni az esetet, a Jaguar forgalmazója mindössze annyit mondott az esettel kapcsolatban, nekik az ügyfél a legfontosabb, és világszerte elsőrangú kiszolgálást nyújtanak. Ezt a konkrét esetet megvizsgálták, és felvették a kapcsolatot az ügyféllel, és a lehető leggyorsabban meg szeretnék oldani a problémát. Persze ha időben lépett volna a Jaguar, elkerülhette volna ezt a kínos helyzetet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!