Oroszországban ideiglenesen leállt több külföldi autómárka gyártása, mert a koronavírus miatt akadozik az alkatrészszállítás Európából, miközben a brit Aston Martin bejelentette, hogy közel egy hónapra felfüggeszti gyártását.

Az oroszországi Kalugában leáll a Peugeot, a Citroen és az Opel gyártása a Mitsubishi Motors Corporation és a francia PSA közös gyárában. A gyártást áprilistól függesztik fel, egyelőre tíz napra, mert a koronavírus hatásaként egyre több európai alkatrészszállító áll le a termeléssel, és emiatt fennakadások vannak a szállításokban.

A kalugai üzem a francia PSA Peugeot Citroen és a Mitsubishi Motors Corporation 2009-ben létesített 70-30 százalékos közös vállalkozása. Az üzem gyártási kapacitása évi 125 ezer autó.

Nagy-Britanniában az Aston Martin jelentette be kedden, hogy szerdától április 20-áig felhagy a termeléssel, mivel a koronavírus miatt jóskán visszaestt a cég autói iránti kereslet. Az Aston Martin azt közölte, hogy globális értékesítési hálózatának jelenleg csupán a harmada működik.