Messze van még az az idő, amikor már nem kell félni a gyorshajtási bírságoktól, de a Ford által kifejlesztett Intelligens Sebességkorlátozó legalábbis nagyban segít a szabályok betartásában. A táblafelismerő jele alapján képes korlátozni a jármű sebességét.

Ráadásul nem is kell olyan sokat várni erre a megoldásra, az új S-Max egyterűben már elérhető lesz ez a segéd. A rendszernek természetesen még vannak korlátai, hiszen a sebességkorlátozás kezdetét felismeri, de a végét csak akkor, ha azt külön tábla jelzi – a korlátozást feloldó útkereszteződéssel nem tud mit kezdeni a rendszer. Nem a fék, hanem a motorteljesítmény korlátozásával tud csak lassítani az Intelligens Sebességkorlátozó, ezért lehet, hogy nem tud időben lelassítani az előírt tempóra (lejtő, vagy kézi váltós autónál túl magas fokozat), ilyenkor hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt. Utóbbi egyébként bármikor felülírhatja a rendszert, ha kövér gázt ad.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!