A Mercedes-Benz nemrég úgy határozott, hogy nem akarja tovább növelni a darabszámokat, ellenben a profitot igen, és ez a prémium irányba való elmozdulás most utolérte a könnyű haszonjárművek középső sorozatát is, tehát megújult a Vito és a V-osztály, illetve azok akkumulátoros-elektromos testvére, az eVito és az EQV. Könnyű felismerni a megújult modelleket az óriási méretű, akár megvilágított peremű hűtőrácsról – azért a kínai Kede Automobile átépítése bizonyítja, hogy van még hely nagyobb hűtőrácsnak is a típus elején.

Felszereltségtől függő a hűtőrácsbetét, a klasszikus vízszintes osztású krómcsíkoktól az apró csillagokkal teleszórtig terjed a választék a személyautónál, a Vito haszonjárműnél visszafogottabb a kialakítás. Először kap a kocsi orrán álló csillagot a V-osztály, a csak dízelmotorral elérhető Exclusive csúcs-felszereltséghez jár ez az extra, a Multibeam LED fényszórók (oldalanként 84 fényforrás) egyszerű feláras felszerelésnek számítanak a V-osztálynál. Hátul a lökhárítót rajzolták át és látványosabb lett a LED-es lámpa-betét. Ezen felül 5 új színnel bővült a paletta és újak a 17-19 colos felnik is.

Nem csak kívül, de a belül is eltérő a Vito és a V-osztály, a haszonjárműnél a műszeregység részben analóg és 10,25 colos a központi érintőképernyő, míg a V-osztálynál már ott a személyautókból éppen búcsúzó nagypanelos elrendezés, tehát a közös búra alatt lévő 2 darab 12,3 colos kijelző – a mögöttes hardver minden esetben a legújabb MBUX segédet futtatja. Lecserélték a kormánykerekeket is, az ülések közötti tárolóban lehet az indukciós telefontöltő. A V-osztálynál az utastér megtöltésének megkönnyítésére már alapáron adják a baloldali tolóajtót is, a Vito-nál elérhetővé tették az elektromos mozgatású hátsó ajtót. Elmondható a Mercedes-Benz V-osztályról, hogy kibővítették az egyes felszereltségek tartalmát – ezzel párhuzamosan az ár is bővül –, az EQV továbbra is a középső Avantgarde felszereltséget kapja.

A Marco Polo lakóautó 4 hálóhelyet kínál, a légrugózás gombnyomásra vízszintezi a karosszériát, nem kell ékekkel vesződni. Hajópadló- vagy kő-megjelenésű lehet a padlóburkolat, a konyha (2 égős gáztűzhely, 40 literes hűtőszekrény) mellett a sminkállomást is tartalmazó ruhásszekrény is alapáron jár, a LED-es világítás elhalványítható, a hangulatfény 64 színű – sok más funkcióhoz hasonlóan ezeket a legkönnyebben a kapcsolódó alkalmazásból lehet kezelni. A felnyitható tető alatt 2,05×1,13 méteres ágy, újdonság a feláras üvegtető, amivel az égboltban gyönyörködhetnek az itt éjszakázók, a hátsó ülésekből gombnyomásra 2,03×1,13 méteres ágy lesz – az oldalpárnákból kiengedik a levegőt, hogy sík legyen a fekvőfelület és megemelkedik az ülőlap, hogy ne zavarjanak az övcsatok.