Állítólag a New Yorki Autószalonon már működőképes formában állítja ki a Lyons Motor Car nevű, nemrég alakult vállalkozás első autóját, a Streamliner fantázianevű alkotás 1700 lóerős rendszerteljesítményű hibrid hajtást kap, és toronymagasan a világ leggyorsabb autójának ígérik.

A V8-as biturbó erőforrás 7 fokozatú szekvenciális váltón keresztül hajtja a kerekeket, és a munkáját még villanymotor is segíti. A rendszerteljesítmény 1700 lóerő, amivel 2,2 másodperces 0-96 km/h gyorsulást garantálnak, és hogy a negyedmérföldes távot 8 másodperc alatt futja meg az autó, illetve 290 mérföld/óra, azaz 467 km/h a csúcssebesség.

A karbon-kerámia fékrendszert a Brembo-tól vásárolják, a Bosch szállítja a menetstabilizálót, a felfüggesztésben titániumot és kovácsolt alumínium elemeket használnak. Teljesen karbon karosszériát kap a Streamliner, no meg újfajta elektromos rendszert, amelyben nincsenek biztosítékok vagy relék – mindenfelé mikroprocesszorok találhatóak, amelyek csak tápellátást kapnak, mindent elektronikusan vezérelnek. A használó ebből csak annyit érzékel, hogy nincs fizikai kapcsoló az utastérben, mindent érintőképernyőről – az autóba épített, vagy hordozható eszköz – lehet vezérelni.

Elég merész vállalások ezek annak ismeretében, hogy a Volkswagen konszern erőforrásaira támaszkodó Bugattinak is jó pár évbe telt, mire sikerült megoldania a problémákat, és a Lyons Motor Car cégnek nincs ilyen háttere. Azt egyébként nem árulták el, mikorra tervezik az LM2 Streamliner sorozatgyártását, a New Yorki Autószalonon bemutatásra kerülő prototípus négy év fejlesztőmunkájának eredménye.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!