Nem csak a Suzuki vált a kis terepjárójánál az alvázas felépítésről önhordó karosszériára – a Jimny és az SX4 utóda lesz majd az iv.4-es tanulmányból készülő szabadidő-autó -, de a Toyota konszernhez tartozó Daihatsu is hasonló cserét hajt végre hamarosan, a Terios búcsúztatásával.

Az Indonéziai Autószalonon leplezték le az egyszerűen CUV, azaz Crossover Utility Vehicle névre hallgató tanulmányt, amely egy sportos megjelenésű, kis szabadidő-autót mintáz. Itt csak jelzés szinten – fényezésként – van jelen az alsó védőburkolat, de az ezüst betétek attól még ott vannak az első-hátsó lökhárítóban.

A tanulmány nélkülözi a B-oszlopot, egymással szembe nyíló ajtókon át közelíthető meg a négyszemélyes utastér. A Daihatsu CUV sorozatgyártású változata hagyományosabb kialakítású karosszériát kap majd, technikája pedig minden bizonnyal a Toyota Urban Cruiserrel áll majd szoros rokonságban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!