Még 2013-ban mutatta be a Honda a Micro Commuter EV nevű minimálautóját, amelyet a VDP (Variable Design Platform) nevű alapra építettek fel. Az új Kabuku nevű jármű is ezt használja, ennél azonban a külső karosszériaelemeket 3D nyomtatással készítették. A megoldás lényege, hogy a céges vásárlók (ételfutár) nem csak matricával tudják a saját arculatukhoz alakítani a járművüket, de annak egész megjelenése egyedi lehet.
honda2
A Honda a 3D-nyomtatásra specializálódott Kabuku céggel közösen készítette el a prototípust, amelyet a CAETEC-2016 nevű szakmai kiállításon mutatott be, ahol rögtön azt is elmondták, hogy még kezdeti szakaszban tart a technológia, még évekre van szükség ahhoz, hogy megfelelően alacsony áron lehessen nyomtatni karosszériaelemeket. A Honda VDP padlólemeze acélcső vázat jelent, amibe 20,4 lóerős villanymotort és akkumulátorokat szerelnek, és ez már karosszéria nélkül is képes haladásra.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!