Még gyermekcipőben jár a 3D nyomtatás a készülékek drágasága miatt, de látható, hogy néhány éven belül már olyan természetes lesz ez az eljárás, mint mondjuk a fénymásolás. Az autójavításban is nagy jövő előtt áll ez a módszer, törött műanyag elemeket lehet majd helyi gyártásból pótolni – nem kell fölöslegesen raktáron tartani az ilyen elemeket.

Persze nem csak munkára használhatóak a 3D nyomtatók, és elsőként a Honda áll a rajongók rendelkezésére. Elindították a témával foglalkozó weboldalukat, ahonnan első körben öt tanulmányuknak a modelljét lehet letölteni, ezek a következőek: Fuya-Jo, FSR, Kiwami, Puyo, és NSX. Igen, ha valaki akar magának egy életnagyságú, új NSX-et a nappalijába, akkor ezt most könnyedén megteheti. Vagy épít magának egy replikát, az utolsó részletig az eredetivel megegyező megjelenéssel. A lehetőségek száma végtelen, és ugyanez nem mondható el az autók számáról, de a japánok azt ígérik, folyamatosan bővítik majd az elérhető autók listáját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!