Az Intel és a Lamborghini együttműködésből származó egyik tervezett kezdeményezés, egy új, a következő generációs Intel® Centrino® (Napa kódnevű) mobil technológián alapuló, Lamborghini márkajelzésű laptop, amelyet 2006 első negyedévében mutatnak majd be. Az első Lamborghini notebookok 2006-ban lesznek elérhetőek a Lamborghini márka rajongói számára. Paul S. Otellini, az Intel Corporation vezérigazgatója és elnöke különösen büszke, hogy olyan olasz cégekkel dolgozhat együtt, mint a Lamborghini, mert így lehetőség nyílik a világ egyik legjobb olasz márkájának fellendítésére, az Intel technológia okos és hozzáértő felhasználásának köszönhetően.

Dario Bucci, az Italia Intel igazgatója, Dario Bucci, az Italia Intel igazgatója,

A Lamborghini Intel technológián alapuló munkaállomásokat és szervereket, notebookokat és hordozható készülékeket fog használni technikai fejlesztő központjában. „Az Intel és a Lamborghini a kiválóság szinonimái” – mondja Paul Otellini, az Intel Corporation vezérigazgatója. „Az Intel üdvözli, hogy a Lamborghini a mi technológiánkat használja világszínvonalú autóik fejlesztési fázisaihoz. Büszkék vagyunk arra, hogy az Intel Centrino mobil technológián keresztül kiterjeszhtetjük együttműködésünket a Lamborghini laptop projektre.” Azáltal, hogy Olaszország az egyik legnagyobb mobil piac Európában, az Intel Centrino mobil technológia sikere a helyi tendenciákon alapszik, mint például a növekvő notebook értékesítések és a Wi-Fi hotspot rohamos terjedése. Olaszországban három újonnan eladott számítógépből kettő hordozható PC. Sőt, 1.500 olasz hotspotból 1.315-t az Intel Centrino mobil technológia ellenőriz, amely egyszerű konfigurációival teszteli a vezeték nélküli hotspotok kompatibilitását. „Annak érdekében, hogy igényes vásárlóinknak azt a magas szintű teljesítményt és biztonságot nyújthassunk, amelyről szuperautóink híresek, a legkiválóbb technológiai szövetségest kellett választanunk és az Intel bebizonyította, hogy legjobb tudásuk szerint tesznek eleget kéréseinknek” – tette hozzá Stephan Winkelmann, az Automobili Lamborghini vezérigazgatója.

Az Intel-lel való együttműködésnek és megoldásaik felhasználásának köszönhetően, a Lamborghini szakemberei minőségi ellenőrzéseket végezhetnek az autókon és az Intel® és az XScale® technológiával felszerelt hordozható készülékek közvetlen utasításaival állíthatják be a fedélzeti szoftvert. „Azért szereltük fel mérnökeinket az Intel® és az XScale® hordozható készülékeivel, mert rendkívül fontos volt, hogy munkájukat egyszerűbbé és sokkal hatékonyabbá tegyük azoknak az eszközöknek a segítségével, amelyek magas szintű mobilitást, megbízhatóságot és teljesítményt nyújtanak” – erősítette meg Stephan Winkelmann.