Az AUTOMOBIL 2005 a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban 31.000 négyzetméteren 8 ország 215 kiállítójának részvételével zajlik. A most először kilenc napig nyitva tartó kiállításon szinte minden – a hazai piacon forgalmazott – márka képviselője jelen lesz. Köztük először áll a Szalon közönsége elé a Cadillac, Corvette, Chevrolet, Dacia, Ssangyong, s ez utóbbi rögtön egy újdonsággal debütál: a márka palettáján egy újabb négykerék hajtású modell, a Kyron jön – nem sokkal az európai bemutató után – Budapestre.

A nagy visszatérő a Suzuki, “aki” a WAY of LIFE jegyében jelentkezik. Leginkább a Grand Vitara sikereinek learatására készülnek a cég kereskedői, de az új Swift teljes választéka – beleértve az októbertől megrendelhető dízelt is – kint lesz a standokon. A Citroën új, felsőkategóriás modellje, a lenyűgöző C6 a Budapesti Autószalonon mutatkozik be a magyar nagyközönségnek. A Renault többek között az új Clio harmadik generációs darabjaival, illetve a Wind koncepció autóval vázolja fel a már elérhető és a kissé távolabbi jövőt vásárlóinak. Budapestre jön a KIA Rio, és a vadonatúj KIA Magentis elegáns szedan. A Mazda is számos figyelemre méltó modellel, például a Mazda6 változatokkal lép színre. A Nissan a 2006-os tavaszi piacra hajtva egyengeti itt az elegáns vonalvezetésű, négyféle erőművel kínált NOTE útját. Az Opel és Chevrolet minden olyan újdonságot elhoz a Szalonra, amelyet először a frankfurti közönség láthatott. Például a túraautó Világbajnokságon induló WTCC versenyutót, amelyet itt először láthat a közönség. 

A haszongépjármű kategóriában újak a Zastava és a TATA. Ez utóbbi személyautókat is hoz többek között az Indica face lift 1.4 TDI kompakt autót, Indigo SW-t, és a Safari 7 személyes terepjárót, valamint a Single Cab Face kisteherautó több változatát.

Az AUTOMOBIL 2005 – Budapesti Autószalon kínálatban a személyautók kishaszonjárművek, és a háttéripar mellett – most először – motorok is szerepelnek.

Ami viszont elkeserítő: hiányozni fog a kiállítók közül a BMW csoprt, vagyis a BMW és a Mini. Szintén távol marad a Daimler-Chrysler, azaz nem láthatunk Mercedest, Smartot, Chryslert és Jeep-et. Idén sem állít ki a Porsche Hungária, így nem lesz a standokon Porsche, Skoda, Volkswagen, Seat és Audi sem. És a végére két japán: a Mitsubishi és a Subaru újdonságait sem lehet testközelből megcsodálni. És ezt már mi sem akarjuk elhinni, egyes hírek szerint az Alfa Romeo sem lesz kint a Hungexpon, a hírt azonban nem sikerült senkivel megerősíttetnünk.

Hiányozni fognak akármilyen racionális is volt részükről az indoklás, azaz többnyire a helyhiány és a nem megfelelő színvonalú pavilonok. Kár…

Nyitva tartás:
október 22. szombat 12.00 – 20.00
október 23. vasárnap 10.00 – 20.00
október 24 – 27. hétfő-csütörtök 10.00 – 18.00
október 28 – 29. péntek-szombat 10.00 – 20.00
október 30. vasárnap 10.00 – 18.00

Belépőjegyek
napi jegy: 1.500,- Ft
visszatérő jegy: 2.500,- Ft
kedvezményes jegy 1.000,- Ft (diák, nyugdíjas)
családi jegy: 3.000,- Ft (2 felnőtt, 2 gyerek)

A kiállításról folyamatosan beszámolunk, az újdonságok képei már hétfőn megtekinthetők lesznek!

Látogassa meg az AutoBild Magyarország standját a “B” pavilonban! Játékok, akciók, nyeremények…