Április 23-án, hétfőn nyitott meg a Pekingi Autószalon, és kedden a kínai kormányzat már ki is adott egy közleményt, amely szerint a társadalomra káros hatása van az ott lévő hoszteszek ruháinak, ezért nyomatékosan megkéri a kiállítókat arra, hogy szüntessék meg ezt a vulgár publicitást generáló jelenséget, azaz a lenge öltözetet.

A nagy eseményre ellátogató sajtónak ennél nagyobb baja is volt, ugyanis a sajtónapra néhány tolvaj is bejutott. Hétfő estére a rendőrségre negyven bejelentés érkezett, amely szerint fényképezőgépet, objektívet, számítógépet vagy mobiltelefont loptak ki a táskákból. Valójában ez a nem túl jó nemzetközi publicitást generáló jelenség a Pekingi Autószalonon, azonban ennek nem tudja egyszerű sajtóközleménnyel elejét venni a kormányzat.

Viszonyításként a tavalyi rendezvényen a közönségnapokat is beleértve nem volt annyi lopás, mint április 23-án. Volt, akit a rendőrök vezettek el, de mivel a lopások ez után se álltak meg, minden bizonnyal szervezett banda akciója volt a tömeges lopás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!