A DW.com beszámolója szerint egy 20 éves német hölgy úgy akarta megvásárolni álomautóját, egy Ford Ranger Raptort, hogy kereken nulla forintot szeretett volna fizetni érte. Mondanunk sem kell, nem lett szép vége.

A kaiserslauterni rendőrség beszámolója szerint a hölgy besétált egy Ford márkakereskedésbe, elkezdte körbejárni a Fordot, majd odahívott egy kereskedőt, és elkezdett alkudozni.

Eddig semmi probléma nem volt, ám már azzal nagyon gyanússá tette az egész ügyletet, hogy 15 ezer eurót, azaz átszámolva 4.8 millió forintot ajánlott a kocsiért, ami egyébként ennek nagyjából háromszorosát éri alaphangon.

Ez azonban csak a kezdet volt, ugyanis mikor a hölgy közölte, hogy készpénzben fizetne most azonnal, és elkezdte lobogtatni a bankjegyeket, a kereskedésben nem tudták, hogy sírjanak vagy nevessenek.

A papírpénz ugyanis sokkal inkább volt papír, mintsem pénz, és egy ezredmásodpercnyi vizsgálatot követően teljesen egyértelművé vált, a bankjegyeket valószínűleg otthon nyomtatta a német hölgy.

Nem vitte túlzásba… (Fotó: dw.com)

A helyszínre aztán megérkezett a rendőrség is, akik pénzhamisítás miatt azonnal letartóztatták a „vevőt”, akinek otthonában utána megtalálták a teljesen átlagos nyomtatót is, amivel A4-es papírra kezdett el eurót nyomtatni a tettes, aki nem vitte túlzásba a hamisítást, és ennyi erővel tulajdonképpen Monopoly-pénzzel is megpróbálhatott volna fizetni.

Otthonában még 13 ezer eurónyi borzalmas minőségű hamis pénzt találtak, így végképp érthetetlen, hogy miért hívta fel magára extrán a figyelmet azzal, hogy harmadáron akarta elvinni a Fordot.

Mindenesetre a tervét lesz ideje kielemezni, a beszámolók szerint ugyanis minimum egy év börtön vár rá.