Egészen pontosan 123 308 Nissan Altima érintett abban a visszahívásban, amelyet amiatt kellett elrendelnie a gyártónak, mert kiderült, hogy nem megfelelő nyomásra pumpálták fel a pótkereket az érintett példányokban.

A 2012 március 21-2013 március 26 között gyártott autókban elképzelhető, hogy túl alacsony- vagy túl magas a pótkerékben lévő nyomás, ami használat esetén az abroncs idő előtti elhasználódását/kidurranását eredményezheti. A Nissan márkakereskedésekben ingyen és bérmentve elvégzik a pótkerék légnyomásának ellenőrzését és szükség szerinti korrekcióját. Ez esetben egyébként nem jelent spórolást az, ha egy tulajdonos saját maga, egy benzinkúton beállítja a megfelelő nyomást – ha ezt a műveletet nem a márkakereskedésben végzi el, az adatbázisokban nyoma marad annak, hogy nem jelent meg az összes visszahíváson az autó. A szervizakció egyébként május 3-én indul, addig igyekezzenek elkerülni a defektet a Nissan Altima tulajdonosok.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!