Nem titok a BMW 4-es Gran Coupé, hiszen nemrég már megismerhettük annak megjelenését a kínai védjegy-hivatalból kikerült ábráknak köszönhetően, most pedig itt vannak az első hivatalos információk a Genfi Autószalonon esedékes bemutatkozás előtt.

A karosszéria a 3-as GT-nél alacsonyabb, de ugyanúgy ötajtós kialakítású – szériában elektromotor emeli a magasba a hatalmas fedelet. A 3-as limuzinnál egyébként 14 mm-rel hosszabb és szélesebb a felépítmény, a 4 centivel alacsonyabb tetővonal miatt sokkal sportosabb a megjelenés. Keret nélküliek az ajtók, az alaphelyzetben 480 literes csomagtér a hátsó támla ledöntése után 1300 literesre bővíthető.

Ahogy a 4-es sorozat többi tagja, úgy a Gran Coupé is alapból a 3-asnál sportosabb hangolású felfüggesztést kap. A forgalmazás a nyáron indul eleinte három motorral, a 2,0 literes benzines turbó 184 és 245 lóerővel, a 3,0 literes hathengeres turbó 306 lóerővel, a 2,0 literes dízel pedig 143 és 184 lóerővel kérhető. Ősszel jönnek az xDrive összkerékhajtású modellek, illetve ezzel párhuzamosan újabb motorok érkezése is várható a BMW 4-es Gran Coupé karosszériában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!