A 2020-ban megalapított osztrák Deus Automobiles műhely 30 éves iparági tapasztalatokkal rendelkezik állítása szerint, így azt gyorsan felismerték, hogy saját erőből nagyon nehéz hiperautót építeni. Ennek megfelelően az Adrian-Filip Butuca által felvázolt karosszériát az Italdesign segítségével véglegesítették, a technika fejlesztésével pedig a Williams Advanced Engineering-et bízták meg.

A Vayanne egyrészt átlag feletti teljesítményt kínál, a rendszerteljesítmény meghaladja majd a 2200 lóerőt és a 2000 Nm-t – azt nem árulták el, hány hajtómotorral állítják elő ezt –, ami 1,99 másodperces 0-100 km/óra gyorsulásra lesz elég, a csúcssebesség 400 km/óra felett lesz. Azért csak ígéretek ezek a számok, mert csak 2025-ben kezdik meg a kiszállítást, addig még bőven van idő fejleszteni-finomhangolni a konstrukciót.

A Deus odafigyelt a hétköznapi használhatóságra is, így a hasmagasság 12 centi lesz, amivel a fekvőrendőrök és a szabványok szerint megépített padkák se jelentenek akadályt, és használható méretű csomagteret is kialakítanak a karosszérián belül. Fejlett digitális szolgáltatásokat ígérnek, de megtartják például a hagyományos tükröket, a kárpitozást fenntartható forrásból származó, CO2-semlegesen készített bőrrel készítik. Azt nem árulták el, mennyibe kerül a Deus Vayanne, de azt igen, hogy mindössze 99 példányt készítenek belőle.