A Mitsubishi PR csapata a maga részéről mindent megtett annak érdekében, hogy mentse a menthetőt, de igazából nagyon kínos bakiba futott bele a japán gyártó. Európában nem nevezheti Mirage-nak az új kisautóját.

Világszerte mindenfelé, Ázsiában, Észak-Amerikában, Afrikában és Ausztráliában is Mitsubishi Mirage néven forgalmazzák az új, globális kisautót, és egészen mostanáig úgy volt, Európában is így lesz. Azonban most szembesültek azzal, hogy az autóiparban már foglalt a Mirage név, a Gemballa nevű tuningcég rendelkezik a jogokkal. És nem kívántak lemondani róla, a Colt nevet már feladták, és azért se szerették volna továbbvinni, mert az új névvel az autó nagy változását is szeretnék kifejezni. Biztos salamoni döntés volt, hogy Space Star néven dobják piacra az új kisautót. Igen, a korábbi, 1998-2005 között forgalmazott egyterű nevét kapja a új kisautó, a PR osztály mindezt azzal magyarázza, hogy „az új kisautó is hasonlóan tágas belül”. Kínos? Ciki?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért