Nem kisebb a célja a Renault-Nissan konszernnek az Alpine sportkocsi-márka feltámasztásával, minthogy a Cayman vásárlókat elhódítsa a Porsche márkától. Ez nem lesz egyszerű dolog, hiszen aki vezette már a németek középmotoros sportkocsiját, csak áradozik annak remek vezethetőségétől. A francia márka feltámasztása már a célegyenesben van, megkezdődött a márkakereskedő-hálózat kialakítása.
alpine2
A központi kereskedés és élményközpont a Dieppe-ben található üzem szomszédságában, a már nem használt Thoumyre futballstadion helyén kerül kialakításra, már megkezdődött a lelátó bontása – jelenleg is a pálya egy részén már aszfaltozott parkoló helyezkedik el. Egy második telephely kialakítása is hamarosan indul, újsághirdetésben keresik azt az embert, aki január 1-től az átépítést felügyeli a Boulogne-Billancourtban található szalonban, ahol a jelenleg ott működő Porsche-márkakereskedést alakítják át az Alpine márka számára. A Porschénak egyébként nem nagyon kell aggódnia, Franciaországban még így is közel 30 márkakereskedés várja majd a vásárlókat…

alpine3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!