Még egy kicsit türelemmel kell lenniük azoknak, akik a legújabb és eddigi legmagasabb fokú védelmet nyújtó gyári építésű Audi A8 L Security páncélautót meg akarják vásárolni. Már leadhatják a megrendeléseiket, de 2016 áprilisa előtt egészen biztosan nem kapják meg autóikat.

A két évvel ezelőtt bemutatott Audi A8 L Security védelmi rendszerét továbbfejlesztették, így az a VR7-es szintről a VR9-es szintre javult, ami azt jelenti, hogy nagy sebességű, acélmagos 7,62 mm-es lövedékek ellen is védelmet nyújt. Aramidszövet, melegen préselt acél és speciális alumínium ötvözetek alkotják az új fejlesztésű biztonsági cellát, ami a jobb védelmi képesség mellett még könnyebb is a korábbinál.

Az Audi által meg nem nevezett külső partnertől érkező elemet a neckarsulmi gyárban szerelik be az autóba. Alapfelszerelésként a külvilággal kapcsolatot tartó berendezések (rádió, telefon, hangszóró) járnak a csomaghoz, felár ellenében a külvilágtól független levegőellátást és tűzoltókészüléket is lehet kérni. A 600 kg terhelhetőséggel rendelkező Audi A8 L Security a 435 lóerős 4,0 literes V8-as vagy az 500 lóerős, 6,0 literes W12-es erőforrással választható.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!