A Great Wall Motors pár éve hozta létre a Wey almárkáját a prémium szabadidő-autók számára, amelynél nem sajnálja a pénzt a Brabus névért sem, és hamarosan egy újabb almárkával bővíti a kínálatot. A Tank név is utal arra, hogy nem finomkodó modelleket forgalmaznak majd e név alatt, arra, hogy pontosan mire számíthatunk majd, a Chengdui Autószalonon bemutatott Wey Tank 300-as tanulmány árulkodik.

Utóbbi remek alternatíva lehet azoknak, akik nem tudnak dönteni a Jeep Wrangler Unlimited és az épp csak bemutatott Ford Bronco között, hiszen ennek a két típusnak a vonásait ötvözték meglepően sikeresen a kínai formatervezők. Amíg a megjelenés terepjárókat idéz, a felépítés már szabadidő-autós, azaz önhordó a karosszéria, keresztben beépített motorral, és nem lehet leszerelni a karosszériaelemeket sem. A kocsi orrába a Great Wall saját fejlesztésű, 2,0 literes turbómotorja (245 LE/385 Nm) kerül szintén saját fejlesztésű, 9 fokozatú duplakuplungos váltóval együtt, a három zárható differenciálművel rendelkező összkerékhajtás széria lesz.

A Wey Tank 300-as lesz az új almárka belépőmodellje, kíváncsian várjuk, hogy a nagyobb – és a márka filozófiájának megfelelően brutális megjelenésű – modelleknél mely példaképeket idéznek majd meg a dizájnerek. A pickupok kapcsán egyébként alvázas alaphoz is van hozzáférése a Tank-nak…