A 46 éves Dave Issac egy 180 hektáros birtokon gazdálkodik, leginkább birkákat tenyészt. Nemrég elhunyt kedvenc pásztorkutyája, Floss, amelyre jól reagáltak az állatok, és az átlagosnál gyorsabban dolgozott vele – úgy döntött, hogy feltámasztja kedvencét.

Egy barátja segítségével alakítottak át egy öreg Peugeot, amelyre kívülről egy fa keretet eszkábáltak, majd azt beborították szőrrel – nagyjából reprodukálva Floss megjelenését. A birka nem a legokosabb állat, azok jól reagálnak az autóra is. Bár lehet, hogy a nagy méret és a berregő motor miatt hagyják magukat befolyásolni…

Mindenesetre a nagyjából 800 ezer Ft-nyi összegből elkészült autókutyának most új gazdát keres az alkotó, mert azzal van egy kis probléma. Túlságosan nagy. A szélesítés miatt nem fér át a birtokon belüli kerítések kapuján, és mivel házilagos átépítésről van szó, közúton se használható. Egyébként se túl fürge a jószág, 60 km/h a csúcssebessége.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!