Még 1995-ben szerezte meg az Automóviles Lamborghini Latinoamérica nevű vállalkozás a Lamborghini név használati jogát, illetve a megállapodásban az is szerepel, hogy autót is gyárthatnak ezen a néven, amelyet aztán világszerte forgalmazhatnak – anno az indonéz MegaTech tulajdonában volt a Lamborghini. A megállapodás ma is érvényben van, és a mexikói cég szeretne élni a lehetőséggel, hogy a legendás nevet egy villanymotoros szuperautónál használja.

A brazil Santa Catarinában építik az üzemet, ahol az összeszerelés mellett a fejlesztőközpont is helyet kap – jelenleg már futnak az első prototípusok, tehát előrehaladott stádiumban van a projekt –, azért ide települ az Automóviles Lamborghini Latinoamérica gyára, mert itt kap jelentős állami támogatást.

Az autóról egyelőre nem tudunk sokat, a weboldalon látványos számítógépes grafikákat lehet látni, illetve van egy műszaki ábra is, amely szerint a 12 darab villanymotort úgy építik be, mintha a jelenlegi V12-es erőforrás hengereit váltanák ki, a rendszerteljesítmény meghaladja az 1000 lóerőt. Az ábráról valahogy hiányzik, hogy hol is kap helyet az akkumulátor, illetve feleslegesen bonyolult lehet az erőátvitel, hiszen két párhuzamosan tengelyen érkező nyomatékot kell egyesíteni, majd azt 90 fokkal elforgatva a hátsó kerekekhez juttatni. Az Automóviles Lamborghini Latinoamérica nem közölte, hogy mikor lehet megvásárolható autó a villanymotoros Lamborghini szuperautó.