Expedíciós járműnek egy kicsit karcsú, terepjárónak túlságosan hosszú és nincs elég hasmagassága, mégis ezt az irányt választotta a Fiat Professional a legújabb lakóautó-átépítésénél. A Ducato 4×4 Expedition nagy kerekeket, a francia Dangel által fejlesztett összkerékhajtást, a Tecnoform szállította a modern hangulatú belsőt, a külső megjelenéséért pedig az Olmedo cég felelt.

A hosszú magas karosszériát vették alapul az átépítéshez, és még a tetőt is igénybe vették a tároláshoz, a hatalmas méretű csomagtartó mellett ide került az extra gázolajtartály, no és innen lehet hozzáférni a kiegészítő lámpákhoz is. Az elölről is látható motorvédő lemez hivatott erősíteni a legyőzhetetlenség érzését, azonban a hosszú tengelytávolság miatt nem igazán jók a tereptulajdonságok, talán ezért is van csörlő a fedélzeten…

Négyszemélyes a belső kialakítás, de mivel a karosszériához (az extra nyílások kivágásán kívül) nem nyúltak, minden fekvőhelyért meg kell dolgozni – vagy a hátsó ülésgarnitúrát vagy az utasfülke első részéből lehet összehozni egy-egy dupla ágyat. Arról nincs hír, hogy mennyibe kerül a 2,3 literes, 150 lóerős dízelmotorral szerelt Fiat Ducato 4×4 Expedition, épp csak annyit mondanak, hogy vizsgálják a lehetőségét annak, hogy felveszik a kínálatba – ha ez megtörténik, az emelt műszaki tartalom miatt minden bizonnyal a drágább lakóautók közé tartozik majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!