Joggal hiányolhatja az ember a Škoda márka kínálatát elnézve az újenergiás autókat, az ilyenek azért hiányoztak a csehek kínálatából, mert egész egyszerűen nem tudták eldönteni, mi a helyes és gazdaságilag is kifizetődő út az új technológia bevezetésére. Most azonban megszületett a döntés Mladá Boleslavban, mégpedig a következő: az elektromos autóké a jövő. Ezt az elhatározást viszonylag gyors tett követi majd, hiszen 2019-ben bemutatják első hálózatról tölthető hibrid autójukat a Kodiaq alapján, és szintén ekkor debütál az első villanyautójuk is a Citigo következő generációja alapján.

De nem állnak itt meg, hanem egy jól használható, nagy méretű villanyautó is lesz a kínálatukban, amellyel kapcsolatban Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Škoda-márkaigazgatója azt mondta, méret tekintetében az Octavia lesz a mérce, tehát tágas utas- és csomagtérrel rendelkezik majd, és ehhez 4-600 kilométeres hatótávolság tartozik majd. A Sanghaji Autószalonon mutatkozik majd be a Vision E nevű tanulmány, amely az MEB építőkészlete használja, és ezt az új villanyautót előlegezi meg. A 2010-ben bemutatott Škoda Octavia Green E Line tanulmánnyal ellentétben (ez látható a fényképeken) egyedi külső-belső megjelenést kap majd az új modell, amely fontos része annak a stratégiának, hogy 2020-ban már évi több tízezer akkumulátoros-elektromos autót gyártson és értékesítsen a márka. A robotautó technológiával kapcsolatban pedig nem is annyira mérnöki, sokkal inkább törvényi szabályozás oldaláról vannak akadályok, ennek megjelenésére 2020-2025 között lehet számítani majd a csehek kínálatában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!