A német diplomaták saját rezidencián élnek, megvan a megfelelő kiszolgáló személyzetük, és mindent megkapnak, ami a munkájuk elvégzéséhez szükséges. Christian Resch, a szomáliai helyettes nagykövet garázsában például egy új Nissan Patrol áll, de azt a felesége használja. Az ő autója egy 1981-ben gyártott 200-as Mercedes, amelyet használtan vásárolt Afrikában.

Szomália helyett a szomszédos Kenyában van a rezidencia, innen látja el teendőit a diplomata, tehát sokat használja a kocsit. Meglátszik az évek múlása az autón, állandó hűtőfolyadék-utántöltést igényel, de csak csapvizet kap, a csomagtartóban vastag szőnyeg van alul, nehogy a rozsda marta lyukakon kiszóródjon a tartalma. Jól bírja a helyi terepviszonyokat a W123-as, a szerelők is meg tudják javítani, ha netán rakoncátlankodna.

A takaros műszerfal-szőnyeget már Christian Resch varratta, nem azért, hogy megóvja a műszerfalat a napfénytől, hanem hogy eltakarja azt a rengeteg repedést, ami az első 35 évben keletkezett a műanyagon. Az M102-es benzinmotor a porlasztóbeállítást követően 17 litert fogyaszt százon, városban – Nairobiban százméterenként van fekvőrendőr a sebesség csökkentése érdekében, ritkán lehet 20 km/h-nál gyorsabban haladni –, persze ez csak becsült érték, mert a 114 000-es futásnál megállt a km számláló.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!