Valamiért a Ferrari utánzatok mind a régebbi szuperautókat mintázzák, de most itt egy igen jól sikerült Enzo Ferrari másolat, amelyről csak második, alaposabb ránézésre lehet megállapítani a csalást.

Arányaiban egy kicsit magas lett az utastér a karosszériához képest, és a motor feletti üveg se megfelelően ívelt, de egyébként rendben vannak a részletek, látszik, hogy nem sajnálták a pénzt a másolatra. Az internetes leírás szerint egyedi vázat készítettek, amire aztán felépítették a karosszériát. Motorként egy 5,0 literes BMW V12-es szolgál, 400 lóerős teljesítménnyel, amihez hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó csatlakozik.

A csalás igazából a belső térben derül ki, a leggagyibb elem a kereszttartó felett elhelyezett műszeregység, és az is kérdés, hogy vajon tényleg van-e légzsák a kormányban. Az autó egyébként rendelkezik originál Ferrari alkatrésszel is, mégpedig egy F50-es komplett kipufogórendszerét építették be a BFE AE-750 fantázianevű alkotásba, amely Németországi rendszámmal legálisan közlekedhet. Öt nappal az aukció vége előtt 40 000 eurónál tartott a licit, de még nem érték el a minimálárat. Na ja, Ferrariból a hamisítvány is méregdrága.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért