A Ferrari az angol nyelvű sajtóközleményben megpróbálta eltitkolni a nyitható tetős LaFerrari nevét, de ez annyiból nem jött össze a maranellóiaknak, hogy az olasz nyelvű sajtóanyagban rögtön ott lehetett olvasni a címben a Ferrari LaFerrari Aperta nevet (nagybetűvel, tehát nem jelzőként használva az Aperta – nyitott – szót). Most pedig a rendszámtábla helyére rakott táblán is ezt olvasni, szóval már két hivatalos forrás is van a névről.

Csak a Párizsi Autószalonon debütál a mindössze 150 példányban készülő autó, amellyel kapcsolatban azonban már folyamatban van az első per, mert van olyan milliárdos, aki szerint megsértette a jó hírét, hogy a gyár nem választotta azok közé, akik vehetnek egy példányt. Most pedig itt vannak az első képek és videók, amelyek közúton mutatják az új szupergépet: Barcelona utcáin forgattak róla videót, amelyet a járókelők is vettek.

A bal hátsó sárvédőn jól láthatóan elhelyezett 70th embléma a Ferrari autógyár jövőre esedékes születésnapjára utal, szóval a Párizsi Világpremier ellenére a kiválasztott ügyfelek várhatóan csak jövőre ülhetnek bele autóikba. Vagy nem, hiszen a hírek szerint egy, még le sem gyártott autó már 6 millió dollárért gazdát is cserélt már. Várhatóan minimális mértékben változnak a menettulajdonságok a kivehető karbon tető miatt, egészen pontosan azért, mert némileg módosítják – extra merevítések – a karbon vázat, ami így pár kg-mal nehezebb a kupénál.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!