A Baumgartner Támogatói Klub-ba belépő, és 1 millió forint feletti támogatást nyújtó cégek számára ugyanis a Baumgartner Team lehetővé tette, hogy egy-egy versenyen cégük neve szerepeljen a Minardi autóin. Az Ausztrál Nagydíj előtti autóbemutatón már ott lehetett látni A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete mellett három magyar cég nevét is az autókon. A Bányai Bútorok Kft., a CALX Kft., és a Nutrifer Kft. egyaránt legalább 1 millió forint támogatást nyújtott Baumgartner Zsolt versenyeztetéséhez.
Baumgartner Zsolt nyilatkozata: – Nagyon örülök, hogy ezzel a sajátos megoldással néhány kisebb magyar cég is reklámlehetőséghez jut a Formula-1-ben. Kétségtelen, hogy ez a megoldás nem igazán megszokott a Formula-1- világában, de az is szokatlan, hogy egy olyan kis ország, mint Magyarország versenyzőt delegálhasson az elitkategóriába. A Támogatói Klub természetesen továbbra is nyitott mindenki előtt, és ismereteim szerint a menedzsment további tárgyalásokat folytat tőkeerős szponzorokkal, akik nem csupán abban látnak fantáziát, hogy első magyarként ott lehetek a Forma-1-ben, hanem az is érdekli őket, hogy én vagyok az első kelet-európai pilóta, aki éves szerződést kapott az F-1-ben.

Zsolt Victoria állam kormányzójának fogadásán

Baumgartner Zsolt csütörtökön este Paul Stoddart és Gianmaria Bruni társaságában Victoria állam kormányzójának fogadására volt hivatalos. A fogadáson megjelent a Forma 1 valamennyi befolyásos vezetője, illetve Melbourne társasági életének számos jeles képviselője.
Baumgartner Zsolt nyilatkozata: – Hatalmas méretű fogadás volt, ahol több zenekar is játszott, és jelen volt többek között Bernie Ecclestone, illetve Eddie Jordan is. Mindketten sok siker kívántak a holnapi naphoz, és az egész hétvégéhez. Pénteken reggel , majd délelőtt is várhatóan egy órán keresztül körözhetek az Albert Parkban. A csapattal és a mérnökömmel megbeszéltük, hogy ezúttal az ismerkedés lesz a feladat, és az időeredmények helyett a versenybeállítások megtalálásával, valamint a pálya megismerésével foglalkozom majd, mivel a Minardi számára, és számomra is mindennél fontosabb, hogy az első idei nagydíjon végig versenyben legyen az autó, ne kényszerüljünk feladni a futamot.

Baumgartner is túl a hivatalos fotózáson

Csütörtökön a nyitány előtti utolsó formaság várt valamennyi csapat versenyzőjére, ez pedig a hivatalos fotók elkészítése volt. Az Albert Parkban kijelölt helyszínen egy előzetes időrend szerint kellett megjelennie valamennyi pilótának, akiket aztán a várakozó fotósok hosszú perceken keresztül fényképezhettek. A versenyfelszerelésben és sisakkal a kezükben pózoló versenyzők közül természetesen nem hiányzott Baumgartner Zsolt sem, akire helyi idő szerint nem sokkal 12 óra után került sor.