Noha a BMW 2-es sorozathoz tartozó egyterűek, az Active Tourer (2014. aug-) és a Grand Tourer (2015. feb-) eltérő időben jelentek meg, egyszerre frissítik őket, 2018. márciusától érhetőek el a friss megjelenésű és technikájú példányok.

A formai változások új, hangsúlyosabb alsó légbeömlővel rendelkező lökhárítóra, nagyobb méretű vesékre korlátozódnak, illetve a könnyűfém felnik között is találunk új megjelenéseket. A négyhengeres motorral szerelt példányok közös ismertetőjele lesz a két darab 90 mm átmérőjű, jól látható kipufogócső. Az utastérben új kárpitok (köztük szövet/bőr kombináció is) és színek teremtenek kellemes hangulatot.

Ahogy a padlólemez- és technikatárs Mininél, úgy itt is megjelenik a 7 fokozatú, dupla kuplungos váltó, és alaposan belenyúltak a benzin- és dízelmotorokba. Amíg a Mini frissítés kapcsán az új befecskendező rendszereket és perifériákat emelték ki, a BMW sajtóközleményben könnyebb főtengelyt és új kiegyenlítőtengelyt említenek. A teljesítménypaletta változatlanul 109-224 lóerőig terjed, de minden esetben csökkent a szabványos fogyasztás.