Mi is közöltünk néhány videót a Tesla által pár héttel ezelőtt egyszerű szoftverfrissítés keretében a Model S felhasználók számára elérhetővé tett Autopilot funkcióról, amelyen veszélyes helyzeteket lehet látni, mert az autóvezetők nem úgy használják a rendszert, ahogy azt a mérnökök kitalálták. A legújabb ilyen felvételen egy holland ember a hátsó ülésre mászik át.

Elon Musk a cég harmadik negyedéves eredményeivel foglalkozó sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy „néhány nagyon őrült videó került fel az internetre. Ez nem jó. Néhány pótlólagos korlátozást vezetünk majd be, mikor lehet aktiválni az Autopilot-ot, minimalizálva azt, hogy az emberek őrült dolgokat műveljenek .” Jelenleg mintegy 40 000 autónál működik a hivatalosan csak béta állapotú Autopilot rendszer, amellyel még csak a tapasztalatokat gyűjti a gyár, és egyre jobban finomítják majd a működést a mérnökök, ahogy telnek a hetek-hónapok. Amikor aztán készen lesz, megszűnik a rendszer ingyenessége is, tehát aki használni akarja majd az Autopilot alkalmazást, annak 3800 dollárt kell majd fizetnie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval a Tesla saját mérnökei helyett az ügyfeleivel végzi a fejlesztés végső stádiumát, a finomhangolást, ami egy olyan fontos rendszernél, ami a kormányzást és a lassítást-gyorsítást is befolyásolja, nem épp megnyugtató dolog. De hát a Tesla tulajdonosok már hozzászokhattak ahhoz, hogy kísérleti nyúl szerepét játsszák… A Tesla Motos egyébként 2015 harmadik negyedévében rekord-számú, 13 091 autót készített, és 11 603 autót szállított le a megrendelőknek, és eközben szintén rekordnak számító, 230 millió dolláros veszteséget termelt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!