Ayrton Senna sisakjának színeit használta fel az Eduardo Kobra néven alkotó művész az első, Brazíliában gyártott Audi A3 Sedan karosszériájának megfestésekor, és ezzel párhuzamosan Sao Paolo egyik forgalmas főútvonalán hasonló stílusban készített óriási falfestményt (17,5 méteres szélesség, 41 méteres magasság) is lelepleztek, amely az egykori F1 világbajnok előtt tiszteleg.

Az idén a Sao Paolo-i Audi Lounge szalonban állítják ki az autót, amely 2016-ban Brazíliában fog túrázni a márkakereskedésekben és különféle rendezvényeken, a végén pedig elárverezik, a bevételt pedig az Instituto Ayrton Senna jótékonysági szervezet kapja majd meg.

Bianca Senna, Jörg Hofmann és Eduardo Kobra a tűzfal előtt Bianca Senna, Jörg Hofmann és Eduardo Kobra a tűzfal előtt

Nem véletlen, hogy az Audi így tiszteleg a brazilok legendás versenyzője előtt, hiszen a márka hivatalosan 1993. november 18 óta van jelen a dél-amerikai országban, amikor is a német Audi és a brazil Senna Import ParticipaçÕes Ltda. megalapították az Audi Senna Ltda. céget – ez 1995-ben került a Volkswagen do Brasil tulajdonába.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!