A nemrég a trónról fia javára lemondott Juan Carlos mindig is szerette a méregdrága autókat, a legkülönlegesebb veteránoknak külön múzeuma is van El Pardo-ban – ezeket az autókat külföldi delegációk érkezésekor is szokták használni.

A királyi flottában két Ferrari FF sportkocsi is szerepelt, amelyeket az Egyesült Arab Emírségekben kapott ajándékba még 2011-ben Juan Carlos. Ezeket lényegében nem használta senki, úgyhogy a király 2012-ben a spanyol Nemzeti Örökség gyűjteménynek adta őket, ahonnan a spanyol pénzügyminisztériumhoz kerültek, ahol megpróbálták pénzzé tenni ezeket. A feketét 350 000 eurós kikiáltási áron hirdették meg, a szürkét 345 000 euróra tartották – az eltérés abból ered, hogy a szürkét már használták, 763 km-es futásteljesítménnyel rendelkezik és a jobb hátsó sarkán van egy apró festékleverődés. Szóval a piaci ár fölé lőtték be az autók vételárát, arra számítva, hogy a híres első tulajdonos miatt majd egymásra licitálnak a vevőjelöltek, de nem jött be a számításuk, hiszen mindössze csak az egyik autóra kaptak egy meg nem nevezett vételi ajánlatot, ami olyan alacsony volt, hogy nem volt érdemes foglalkozni vele.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!