Lefelé bővíti a kiválasztott márkakereskedésekben megvásárolható lakóautó-kínálatát az Opel, a Crosscamp céggel közös építésű Opel Zafira Life kempingautók sora most lefelé bővül a Lite változat megjelenésével, amely ugyan csak 1500 euróval olcsóbb az eddigi Flex modellnél, de mivel kihagyják belőle a beépített konyhablokkot, az utastér hátsó részében 30 cm-rel több helyet kínál.

Opcionálisan három üléssorral és összesen hétszemélyes belső kialakítással is elérhető az Opel Zafira Life Crosscamp Lite, amely a felnyitható tető alatt és alul kínál két-két hálóhelyet – utóbbi 30 cm-rel szélesebb az eddiginél, tehát 140×190 cm alapterületű. A magasabb tető ellenére a teljes magasság 1,99 méter, tehát a legtöbb mélygarázsba még be lehet hajtani az autóval. A hiányzó konyhát egyébként a csomagtartóból kihúzható, 18 kg-os gázpalackot tartalmazó főzőegység váltja ki, ezt akár ki is lehet szerelni, ha épp nincs rá szükség. Az első ülések között egy 18 literes térfogatú hűtőládának van helye.

Mivel az átalakítások a karosszéria külsejét nem érintik, az Opel Zafira Life Crosscamp Lite megtartja a gyári vezetőtámogató rendszereket, egyelőre csak dízelmotorral választható – 1.5 Diesel 120 LE/300 Nm, 2.0 Diesel 144 LE/340 Nm, 2.0 Diesel 177 LE/400 Nm –, a legerősebbnél széria, a középső teljesítményszinten feláras a nyolcfokozatú automatikus váltó.