Az Aston Martin nem csak a brit, de a világ bármelyik királyi családjának megrendelését szívesen teljesíti – ha azok rendelkeznek a megfelelő készpénzzel. Így történt ez 1998-ban is, amikor a szaúdi királyi család egy tagjának kérésére elkészítették a V8-as motorral szerelt DB7-est.

Gyárilag soros hathengeresekkel, később V12-esekkel szerelték az Aston Martin DB7-est, de az arab hercegnek ez nem volt elegendő, egy igazán erős motort kért. A britek szívesen teljesítették a kérését, és akkoriban más alternatíva nem lévén, az AMR1-es versenyautóban is használt 6,4 literes lökettérfogatú V8-ast építették a kupé orrába. Ez a 452 lóerős teljesítményével jóval erősebb a 335 lóerős hathengeresnél, de a 420 lóerős V12 Vantage-re is rálicitál, miközben könnyebb az erőforrás.

A motorháztető hatalmas púpja szükségszerűség, ahogy a nagyobb teljesítményű AP Racing fékrendszer, a módosított felfüggesztés és kormányzás is, egyébként mindent igyekeztek úgy hagyni, ahogy az a „hétköznapi” Aston Martin DB7-eseken is volt. A Cheviot-vörös színűre fényezett autó új kora óta egyébként mindössze 3220 mérföldet (5180 km) futott, így a szeptember eleji aukción 25-28,5 millió forint közötti leütési árat remélnek érte a Historics at Brooklands árverésen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!