Első körben ha nem is visszafogott, de azért hétköznapi külsővel jelenik meg a BMW újjászülető 8-as sorozata, azon belül pedig az M850i xDrive Coupe lesz a csúcsmodell. Ebben a 4,4 literes V8-as biturbó 530 lóerőt tud majd, a 750 Nm-es maximális nyomaték pedig már 1800/perces fordulattól mérhető. Ezek a számok azt jelentik, hogy az aktuális 50i motorhoz képest 68 lóerővel és 100 Nm-rel javítottak a mérnökök.

A váltó a nyolcfokozatú automatikus egység, amelyet a szedánokhoz képest a gyorsabb kapcsolás érdekében módosítanak, az xDrive összkerékhajtás a hátsó tengelyre küld több nyomatékot, itt elektronikusan vezérelt zárható differenciálmű is van a vezetési élmény javítása érdekében. Utóbbit szolgálja még a pillangószelepes sportkipufogó.

A sorozat az M8 érkezéséig csúcsmodelljének számító változatánál az adaptív M Professional felfüggesztést adják majd, amelynél aktív oldaldőlés-szabályozás és összkerék-kormányzás is van. Azt is kiemelik, hogy nagyobb oldaldőlése van a kerekeknek a limuzinokhoz képest, és a futómű gumielemeit is kifejezetten ehhez hangolták, és felár ellenében szintén az adott modellhez készített abroncsok is választhatóak lesznek. A hírek szerint a LeMans-i 24 órás verseny előtti napokban mutatják be a BMW új 8-as sorozatát.