A Citroën a Metropolis tanulmány kapcsán megemlítette, hogy komolyan gondolkoznak azon, hogy  egészen a sorozatgyártásig fejlesztik a típust. Nos, úgy tűnik, mégse merték bevállalni a több mint 5 méter hosszú lépcsős hátú autót, helyette egy kicsit kisebb, úgy öt méteres autóval kell majd megelégednie a vásárlóknak.

Az egyelőre még ismeretlen nevű autó a Pekingi Autószalonon fog bemutatkozni, és minden bizonnyal a DS almárka új csúcsmodelljeként kerül majd a kínálatba. Arról leghamarabb májusban lesz információ, hogy eljut-e az autó Európába, vagy csak a kínai vásárlóknak lesz fenntartva.

Mivel hathengeres benzinmotorja már nincs a PSA-nak, és a GM-mel való együttműködés még túl új keletű, minden bizonnyal az 1.6 THP benzin-elektromos hibrid hajtással kedveskedik majd a keleti vásárlóknak. Európában meg a dízel-elektromos HYbrid4 hajtás lehet az erőforrás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!