Az MVM Energia 2.0 Futam időmérő-, és szabadedzései vasárnap reggel 8 órától zajlottak, majd a megnyitó után elsőként a napenergia meghajtású járművek és tanulmányautók versenyeztek. Egy inkább bogárra, mintsem autóra hasonlító narancssárga napelemes gépezet és sofőrje végzett az élen. Hangai Gábor versenyző elmondta, hogy a jármű nem csak gyors, de meglepően kényelmes is, így nem okozna gondot egy hosszabb túra sem.

Ezután átalakított és környezetbarát szériaautók, különleges prototípusok, versenyautók, valamint a rendkívül fürge elektromos gokartok robogtak el a közönség előtt. A nap folyamán, több mint 40 jármű szállt be a versenybe. A résztvevő autók mindegyike károsanyag-kibocsátásmentesen működött. Sőt, a nézők nagy meglepetésére a versenyző autók hangtalanul működtek, miközben akár 90 km/órás sebességgel száguldottak a speciálisan kialakított versenypályán.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!