Kétszáz helyen rakták ki Belgiumban, Vallónia autópályái mellett azt a plakátot, amellyel a szemetelést akarják csökkenteni. Az ismeretlen grafikus alkotásán egy disznó vezet egy régi Fiat 500-ast, amint épp egy fekete szemeteszsákot dob ki az út mellé. A figyelmeztető felirat mellett az is szerepel a plakáton, hogy 150 euró minimális büntetésre számíthatnak a szemetelők.

Fiat 500 rajongók lettek figyelmesek az alkotásra, és nem sokkal annak megjelenése után az Európa-szerte mintegy 21 000 taggal rendelkező Fiat 500 Club aláírásgyűjtésbe kezdett a plakát levétele mellett. Ezt követően újságcikkek is születtek, Paolo Gentiloni olasz külügyminiszternek a parlamentben tettek fel kérdést az ügyben, amelynek következményeként az olasz nagykövet hivatalosan is tiltakozott a belgiumi közlekedési minisztériumnál a kampány ellen. A vallon illetékesek hivatalosan is bocsánatot kértek az olaszoktól, megfogalmazásuk szerint alábecsülték, mit is jelent a klasszikus Fiat 500-as.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!