Mire mi Európában 2015 elején megkapjuk a Ford Mondeót, lehet, hogy a modellfrissítés is bemutatkozik majd, hiszen az Egyesült Államokban már 2012 októberében megindult a típus forgalmazása.

Persze a Ford szeretné fenntartani az érdeklődést az autó iránt, de mivel igazi újdonsággal nem tud szolgálni, a Frankfurti Autószalonon bejelenti az új csúcs-felszereltséget. Úgy tűnik, végleg leáldozott a Ghia-névnek, helyette a Ford egy másik, szintén a tulajdonában lévő olasz stúdió nevét eleveníti fel, a Vignale-t.

Kívül és belül is rögtön észrevehető lesz majd, hogy a csúcsváltozattal van dolgunk, króm hűtőrács, krómdíszítésekkel feldobott, áttervezett első lökhárító, LED-es ködlámpák, króm kilincsek és külső tükrök, 20 colos garantálják a csillogást, a Mondeo feliratokat Vignale-ra cserélik. Az utastérben különleges bőrkárpit, wifi routerként működő fejegység, a csomagtérben egyedi kárpit és Vignale logóval ellátott utazótáska említhető különlegességnek. A márkakereskedésekben is kiemelt figyelmet kapnak majd a Mondeo Vignale-vásárlók, személyre szóló asszisztenssel. A Ford becslése szerint a vásárlók 15 százaléka fogja választani a csúcs-felszereltséget.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!