Az EuroNCAP töréstesztjén a BMW Z4 az eddigi legjobb eredményt érte el a roadsterek kategóriájában. A négycsillagos eredményen túl a Z4 a kategóriadíjat is megnyerte, amit számos a biztonságot szolgáló technikai felszerelésen túl nagyrészt a merev karosszériának köszönhet.

„A BMW pont annyira biztonságos, mint amennyire izgalmas. Megjelenése óta a legsikeresebb modell ebben a szegmensben. Most az is bebizonyosodott, hogy mind a vezető, mind az utas számára a kategória legbiztonságosabb autója.” – nyilatkozta Martin Klanner, a BMW csoport a Z4-ért felelős mérnöke.

Az EuroNCAP független szervezet ütközési tesztjén 16 pontos skálán értékeli a vezető és az utasok sérülési kockázatát. A Z4 frontális ütközési értéke 15,64, oldalirányú ütközési értéke 16,00 volt. Ezek a legjobb eredmények, amelyeket ennek a tesztsorozatnak a során eddig elértek. Habár a Z4 nem rendelkezik szilárd tetőkonstrukcióval, az utasokat fenyegető baleseti kockázat alacsonyabb, mint sok új szilárd tetejű jármű esetében.

„Az eredmény mérföldkő a járműbiztonság terén, egyszersmind a BMW fejlesztőmérnökeinek az innovativitását bizonyítja.” – nyilatkozta Martin Klanner. A Z4-ben ülő két személy biztonságáról nemcsak a merev karosszéria gondoskodik: a BMW mérnökeinek fejlesztései, köztük a defektmentes abroncs és a fékezés erősségét is megjelenítő féklámpák szériatartozéknak számítanak a BMW kabrióban.

Ebben az évben a Z4 modellből 19.000 darabot adtak el világszerte. Ezzel az eredménnyel a BMW roadstere a 2004. májusi összesítésig ismét az eladási lista élén áll kategóriájában – csakúgy, mint 2002. októberi bevezetése óta folyamatosan.