A modellfrissítéssel együtt igazi modellcsaláddá bővült a Volkswagen Arteon választék, hiszen az ötajtós kupé mellé érkezett a shooting brake stílusú kombi, zöld rendszámos hálózatról tölthető hibrid hajtás is elérhető, a sportos vezetőknek pedig igazi R modellt is kínálnak. És hivatalosan még be se mutatták a szabadidő-autós körítésű kombit, amelyet korábban már láthattunk álcázás nélkül.

Az Arteon Shooting Brake csomagtartója alaphelyzetben mindössze 2 literrel nagyobb a kupéénál, azaz 565 literes, az igazi előny az aszimmetrikusan osztott hátsó támla ledöntését követően mérhető, ahol a kombi 1632 literrel vezet az 1557 literes kupé előtt – kérdés, ki az a hűtőgépszállításra vesz Arteon Shooting Brake-et, azaz ki is használja ezt az előnyt. A rakodótér maximális hossza mindkét karosszériaváltozat esetében 2 méter 9 centi.

Változott a műszerfal is, a szellőzésvezérlő panel érintőképernyő lett, ahol csúszkákkal lehet szabályozni a dolgokat, a telefoncsatlakoztatás már vezeték nélküli kapcsolattal is lehetséges. A hangulatvilágítás (30 szín közül lehet választani) immár a díszbetétet, tehát csillogóbb felületet ér, ami sötétben látványosabbá teszi.

A kínálatból búcsúzik a biturbó dízel, mert az új, kettős AdBlue-befecskendezés miatt (az első katalizátor közel van a motorhoz) egyszerűen nincs hely két turbófeltöltőnek a motortérben. A 2,0 literes TDI tehát 150 vagy 200 lóerővel választható, a 2,0 literes turbómotor 190, 280 vagy az R kivitelben 320 lóerős. Utóbbinál az erőforrás 420 Nm-es nyomatékát elosztó összkerékhajtás vezérlését is sportosabb vezetési stílushoz hangolták.

A zöld rendszám használatára jogosult eHybrid fantázianevű hálózatról tölthető hibrid modell ugyanazt a 218 lóerő rendszerteljesítményű rendszert kapja, mint a többi MQB alapra épülő Volkswagen, tehát az 1,4-es benzinmotor 156 lóerős, emellett egy 115 lóerős villanymotor hajt be a hatfokozatú duplakuplungos váltóba, az elektromos hatótávolság elérheti az 50 km-t. Az Arteon esetén ez a hajtás bármilyen felszereltséggel/megjelenéssel kombinálható, nincs a sportos GTE felszereltséghez kötve.