Tavaly indult az együttműködés a Chevrolet autómárka és az SOS Gyermekfaluk között, amelynek keretében a jótékonysági szervezet összes létesítménye, így a magyarországiak (Kecskemét, Battonya, Kőszeg, Lajosmizse) is kaptak egy-egy új személyautót a szállítási feladataik könnyítésére.

Ezen felül is minden segítséget megad a Chevrolet márka az SOS Gyermekfaluknak, például az idei Mongol Rally elnevezésű autós túrán az egyik csapat egy átépített Aveo kisautóval hajt végig. A közel 15 000 kilométeres út során a mongóliai SOS Gyermekfalunak gyűjt adományokat a csapat, és a túra végén az autót is odaadományozzák a jótékonysági szervezetnek.

Az 1,2 literes, 86 lóerős motorral szerelt Aveót nem csak a túra, hanem az azt követő mongóliai használat miatt is módosították. Megerősített, emelt hasmagasságú felfüggesztést kapott az autó terepjáró-abroncsokkal, van alsó motortér-burkolat, extra fényszórók segítik a tájékozódást a pusztában, nagy teherbírású és kapacitású akkumulátor gondoskodik a biztos áramellátásról. A holland csapat tervezett útvonala áthalad Magyarországon is, de a Mongol Rally túra különlegessége, hogy csak a cél rögzített, azaz Ulánbátor, a csehországi pihenőt követően arra és akkor mennek az egységek, amerre kedvük tartja. A Chevrolet Aveo útvonaláról és arról, hogy épp hol tartanak, a Facebook oldalukról lehet majd tájékozódni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!