Úgy tűnik a Chrysler irigy a GM új visszahívási rendszerére, amelynél már egészen pontosan be tudják határolni a visszahívásban érintett autók számát, azonban ők csak kommunikáció szintjén képesek ilyesmire.

Most összesen 1 179 900 darab Dodge Ram és Ram pickup visszahívását jelentették be a kormányösszekötő rudak hibás elhelyezkedése miatt, amely vagy a gyári összeszerelés vagy egy szervizelés során következett be, és legrosszabb esetben az alkatrész törését eredményezi, ami maga részéről az autó kormányozhatatlanná válását eredményezi. Azonban igyekeznek hozzátenni, hogy ezek közül 726 000 darab valószínűleg nem hibás, csak a biztonság kedvéért rendelik azokat vissza a szervizekbe. Legalábbis furcsa, hogy a kelleténél hatvan százalékkal több autót rendelnek vissza, de ez még nem a legkínosabb része a dolognak: 337 500 érintett Ram korábban már részt vett egy visszahívásban, amelyben ugyanez volt a kiváltó ok, csak akkor nem a megfelelő módon hajtották végre a javítást. Ráadásul a visszahívásban érintett, 2008-2012 között gyártott 43 500 darab Ram 4500 és 5500 (a legnagyobb teherbírású változat) tulajdonosainak 2014 végéig kell várnia a jó alkatrészre, tehát egy éven át abban a tudatban használják autóikat, hogy azoknál eltörhet a kormányösszekötő. Nem túl megnyugtató érzés…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!