Ki is vonul Oroszországból a Renault, meg nem is. A saját tulajdonában lévő moszkvai autógyára – itt a Duster, a Kaptur és az Arkana készült, amíg a szankciók miatt el nem lehetetlenült a termelés – közvetlenül az orosz állam tulajdonába kerül, ott majd más autókat fognak gyártani. Nem Ladákat, hiszen Togliattiban és Izsnyevszkben jelenleg is hatalmas kihasználatlan kapacitások vannak, egy új szereplő veheti át ezt az üzemet.

A Lada autógyárban lévő 67,6%-os részesedését 1 rubelért megvásárolja az orosz állami NAMI autóipari kutatóintézet, és a franciáknak 6 éve lesz arra, hogy visszavásárolják ezt a részvénycsomagot – persze csak akkor, ha az időközben elvégzett beruházások ellenértékét megtérítik majd. A fennmaradó 32,4%-os részvénycsomag továbbra is a szintén orosz állami tulajdonban lévő Rostec tulajdonában marad.
Denis Manturov ipari és kereskedelmi miniszter nyilatkozata szerint nem volt céljuk az államosítás, de mivel a tulajdonos nem tudta működtetni a tulajdonában lévő gyárat, muszáj volt beavatkozniuk.