Még csak a kompakt kategóriában kínál ID. modellt a Volkswagen – hamarosan már szabadidő-autóként is -, de a Los Angelesi Autószalon idején, de nem a vásáron, hanem a Petersen Autómúzeumban bemutatott ID. Space Vizzion elnevezésű tanulmány azt mutatja meg az érdeklődőknek, hogy a Passat kategóriájában milyen jövőképpel rendelkezik a márka.

Az MEB építőkészlet miatt a mainál magasabb a felépítés, hiszen az akkumulátornak kell a hely, ezt okos aerodinamikai kialakítással – a márkajelzés feletti fehér betét egy szárny, amely alatt levegő áramlik keresztül – próbálnak kompenzálni a fejlesztők, a Cw érték 0,24 lett. A 80 kWh kapacitású akkumulátorral akár 590 km-es WLTP hatótávot is el tud érni a kombi, amellyel kapcsolatban egy állandó, 275 lóerős hátsó villanymotort és egy opcionális – a rendszerteljesítményt 355 lóerőre növelő – első villanymotort említenek.

A Volkswagen egyébként 2021 végén mutatja be az ID. Space Vizzion tanulmány szériaváltozatát, majd nem sokkal ezt követően a sorozatgyártását is elkezdik, Európa, Kína és Észak-Amerika is megkapja a saját igényekhez igazított változatát.