Tavasszal már elsütötte a General Motors azt a taktikát, hogy a modellfrissítést az új karosszériaváltozattal vezette fel. Akkor a Chevrolet Cruze kombi hátsóját mutatták meg először, majd pár héttel később megismerhettük az orrot is. Most itt vannak az első képek az Opel Astra Sedan-ról, de szigorúan csak a hátsójáról, az új első lökhárítót még titkolják. Mármint hivatalosan, közöltünk róla kémfotót, már a lépcsős hátú karosszériával is.

Hét erőforrással indul az Opel Astra Sedan forgalmazása júniusban, a négy benzines 100-180 lóerő közötti teljesítménnyel bír, az 1,3 literes dízel 95, az 1,7 literes 110 és 130 lóerővel lesz választható. Utóbbiak ecoFLEX takarékos változatban is elérhetőek, 3,7 l/100 km-es szabványos fogyasztással. Azonban nem sokáig maradnak ezek a motorok, a jövő év elején már elérhetőek lesznek az új SIDI Ecotec benzinesek, amelyek Szentgotthárdon készülnek majd.

A lépcsős hátú Astra tengelytávolsága 2685 mm, a karosszéria hossza 4685 mm, a csomagtartója meg 460 literes. A 60/40 arányban osztott hátsó pad ledöntésével 1010 literesre növelhető a raktér mérete. Régiónkban, Törökországban valamint Oroszországban várnak jelentős részesedést az új karosszériától, amelyhez akár 19 colos felniket is rendelhetnek majd a vásárlók. Mármint a nyugat-európaiak, mifelénk még rizikós az ilyen extra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!