A Design Miami elnevezésű kiállítás autós főszponzora az Audi, és a németek idén Konstantin Grcic formatervezőt kérték fel a pavilonjuknak a megépítésére. Az alapvetően termékek alkotásával foglalkozó dizájner gondolt egy merészet, és a legújabb Audi TT Coupé alkatrészeit felhasználva készített egy hétvégi házat.

Jelen esetben nem állandó élettér megalkotása volt a cél, hanem egy olyan, könnyen szét- és összeszerelhető, és ebből következően könnyedén szállítható épület áll az Audi Pavilon középpontjában, amit mondjuk menedéknek lehet használni. A rendelkezésünkre álló fényképeken a nagy méretű csomagtérajtókat fedezhetjük fel az ajtónyílások tetejénél, de állítólag a győri sportkocsi több más alkatrészét is felhasználta a tervező.

Fontos volt, nehogy a hatvanas-hetvenes években olyan népszerű repülő csészealjakat formázó buborékházakat idézze meg, ezért lett sokszög és nem kerek az alaprajz, illetve ezért készülnek fából az ajtónyílások közötti falak. Utóbbira azért is szükség volt, mert ugyan a teljesen autóalkatrészekből összeállított építmény nagyon stabil lett volna, de egyben nagyon rideg is.

A formatervező szakma részéről pozitív volt a fogadtatás, és Grcic úr már azon gondolkodik, hogyan tudná befejezni alkotását. Egyelőre még csak a ház külseje van meg, szívesen megtöltené azt tartalommal is, ha kap rá lehetőséget az Auditól. Nem tudjuk, mi lesz a sorsa az épületnek, miután bezár a június 22-ig látogatható Design Miami kiállítás, de várhatóan nem hagyja veszni az egyedülálló alkotást az autógyár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!