Van egy apró hátránya az AEM cég Dyno-Shaft elnevezésű teljesítménymérő-eszközének: csak és kizárólag hátsókerékhajtású autóknál használható. Az előnye: mindössze 1601 dollár 96 cent, azaz 371 ezer forint az ára. A teljesítménymérő-padokhoz képest ez elhanyagolható beruházás.

Az eszközt egyébként kifejezetten versenyautók finomhangolásához találták ki, de biztos lesz néhány olyan gazdag autórajongó, aki vesz majd magának egy ilyet. A szerkezet egyébként pofonegyszerű, van egy konzervdoboz méretű, kalibrált mérőműszer, amelyet egy, a kardánkereszthez csatlakoztatott rúd segítségével méri a fordulatszámot és a nyomatékot egy igazi teljesítménymérő-padhoz hasonlóan. Akár a versenypályán, a boxutcában is könnyen felszerelhető az egység, azonnal ellenőrizhető a segítségével a módosított beállítások hatása. Az igazi teljesítménymérő-padokhoz hasonlóan azonban nem szabad megfeledkezni a hűtőlevegő biztosításáról…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!