Nemrég került sor a Magyar Veterán Opel Klub idei tájékozódási versenyére, amely alaposan feladta a leckét a résztvevőknek. Nem volt előzetes itiner-nézegetés, az útvonalat (iránymutatást) tartalmazó papírt közvetlen az indulás előtt kapták meg a navigátorok, és ez csak a kezdet volt.

Az első feladat például annak a kérdésnek a megválaszolása volt, hogy „Mi porlad a bokorban?” A pályabejárás során ott lévő Peugeot 504-es a verseny idejére már eltűnt, a legtöbben jobb híján beírták a közelben parkoló – nem porladó – Ford Escortot. Vagy Oriont, igazából nem láttam a hátulját. Én az első párossal együtt mintegy 10 méterre találtam egy kisebb Renault-gyűjteményt. Végül még a fényképes bizonyítékra volt szükség, mert nem akarták elhinni, milyen kincseket rejt az a bizonyos bokor…

Volt, aki repetázott egy-egy feladatnál (a következő párosra vártam, amikor újra megjött az előzőleg távozó kettős), volt, aki egyszerűen kihagyta azt. A zsámbéki romtemplomnál gyanúsan sok svéd autó volt jelen, amelyek legénysége szintén a romkert szépségeit kutatta, kicsit hektikusabban, mint az opelesek. Mivel a MVOK nem csak jó autókat, de jóbarátokat is tömörít, az egyes feladatokat  kihagyó autósok se maradtak sokáig helyes (?) megfejtés nélkül.

A gyáritól eltérő kerékméret többek dolgát megnehezítette, volt, hogy az az 50 méter is számított a helyes leágazás megtalálásához, ami esetleg fél-egy kilométer alatt összejött. Volt, aki telefonos segítséggel jutott csak ki Dorogról, de végül mindenki beért a célba. A bográcsban rotyogó birkapörkölt mellett nem meglepő módon az volt a legnépszerűbb téma, hogy a fagylalt-felismerő feladatnál ki milyen ízzel találkozott. A legtöbben a kevés gombócra panaszkodtak…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!